Полет с  балон край Варна Полет с балон край Варна

В зависимост от посоката на вятъра и времето има няколко варианта на излитане:

- Провадийският каньон с прелитане над крепоста Овеч.

- Долината на река Камчия и Лонгоза

- Поречието на Суха река между Варна и Добрич или Албена

. . . . .Полети с балон над Розовата Долина Полети с балон над Розовата Долина

Разположена между Стара Планина и Средна Гора, долината край Карлово и Сопот  предлага чудесни условия за полети с балон.  Ветровете са слаби през всички сезони и полетите са  възможни през голям брой дни в годината. Освен  пасищата и язовирчетата над  които летим, тук ще видите в непосредствена близост красотата на Централен Балкан и части от Средна Гора.

Това е мястото, където най-често комбинираме отделни пасажери и правим полети с големи групи. Възможностите за  всякакъв вид туризъм в региона и наличието на множество къщи за гости, хотели и СПА курортa Хисаря правят мястото чудесно за прекарването на един незабравим уикенд.

Отстояние от София – 150 км, от Пловдив -50 км.

. . . . . .Полети с балон над Шумен и Мадарските Скали Полети с балон над Шумен и Мадарските Скали

Долината между Шуменското плато и Мадарските скали е мястото където най-често летим  в източната част на България. В зависимост от посоката на ветровете се излита  в непосредствена близост до самия град или край скалите в които е изсечен Мадарският конник.

Издигането над събуждащия се Шумен и околните села прави полета особено интересен, а останките от първите български столици Плиска и Преслав, крепостта на Шуменското плато и Мадарският конник са подходящи за разходки през останалата част от деня.

Отстояние от Варна- 80 км, от Бургас и Русе – 100 км.  

. . . .Полети с балон край Габрово и Севлиево Полети с балон край Габрово и Севлиево

Предлагат живописна гледка към северните склонове на Стара планина и Предбалкана. Полетът протича над разнообразен терен – поля, гори и река Горна Росица, правейки мястото едно от любимите ни за летене с балон.

В близост са едни от подстъпите към природен парк ‘’Централен Балкан’’, а живите села наоколо предлагат чудесни  условия за селски и алтернативен туризъм.

. . . .

Полети с балон над Белоградчишките скали Полети над Белоградчишките скали и
Искърското дефиле.


Изваяни от природата в продължение на милиони години, Белоградчишките Скали са едно от най-впечатляващите места над които може да летите с балон. Невероятните гледки и перспективата от въздуха правят полета незабравимо изживяване и може би най-добрия начин да разгледате скалите, плавно летейки над и между тях. Излита се от поляна на пешеходно разтояние от центъра на града, в самото сърце на скалните образувания. Полетът продължава между един и два часа, време за което ще прелетим над голяма част от природния феномен, за да се кацнем на някоя от поляните които го заобикалят...

Възможен е полет с един или два балона, от двама до осем пасажери за деня. . . . . .

Ако имате специално желание или идея за място – може да се свържете с нас.


Вижте и другите ни предложения:


Споделен полет с балонВИП полетГрупови полети с балонПолети приключениеПривързани издигания и реклама